به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا کسایی زاده امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیاست شرکتهای گاز این است که در چهار جبهه صادرات، واردات، ترانزیت و سوآپ همزمان حضور داشته باشد، اظهار امیدواری کرد تصمیماتی که مجمع کشورهای صادر کننده گاز در آینده اتخاذ می کنند عامل ثبات در بازار گاز شود.
وی از توافق برای افزایش گاز وارداتی ترکمنستان از 25 آوریل سال 2008 خبر داد و اظهار داشت: ترکمنها معتقدند که نرخ خرید تجهیزات در بازارهای بین المللی افزایش داشته و قیمت فعلی گاز منطقی نیست.
کسایی زاده همچنین تشکیل کارگروه مشترک ویژه ای از سوی دو کشور ایران و ترکمنستان برای بررسی افزایش حجم واردات و مطالعه فرمول قیمت اشاره و خاطر نشان کرد: ترکمنستان متعهد شده که در سال جاری روزانه 30 میلیون متر مکعب گاز به ایران تحویل دهد که این میزان به تدریج افزایش می یابد.
به گفته وی ترکمنستان قصد دارد از سال 2009 قیمت گاز را آزاد و بر اساس نرخ جهانی به کشورهای خریدار عرضه کند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: حق شکایت در رابطه با اقدام ترکمنستان برای قطع صادرات گاز به ایران در زمستان سال گذشته محفوظ است اما اگر گاز ترکمنستان قطع نمی شد ما باز هم با مشکل روبرو بودیم.
کسایی زاده به تراز منفی گاز اشاره و تصریح کرد: تراز گاز از سال 1374 منفی است و هر چه جلوتر می رویم این فاصله بیشتر می شود.
وی درباره تامین گاز در زمستان سال آینده نیز یاد آور شد: مطابق وعده های داده شده امیدواریم 25 میلیون متر مکعب گاز مناطق نفت مرکزی و همچنین فازهای 9 و 10 پارس جنوبی در مدار تولید قرار گیرند تا مانند زمستان امسال با مشکل مواجه نشویم.
مدیر عامل شرکت ملی گاز از عدم تغییر میزان جریمه مشترکان پر مصرف در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم مصرف کنندگان عمده خود را با شرایط موجود تطبیق دهند.
به گفته وی شرکت ملی گاز مطابق با مصوبه مجلس می توانست قیمت گاز را 15 درصد افزایش دهد اما عملا چنین اتفاقی رخ نداد.
کسایی زاده سیاست شرکت ملی گاز را توجه به بخش زیر ساختها و تکمیل پروژه های نیمه کاره ذکر کرد و گفت: در سال گذشته 50 درصد بیش از برنامه در بخش اشتراک پذیری و 20 درصد بیش از میزان تعیین شده در بخش انشعاب کار انجام شده است و در سال جاری به دنبال تنوع پذیر کردن سوخت هستیم تا مراکز عمومی فرهنگی، آموزشی، ورزشی و ... بتوانند از سوخت دوم استفاده کنند.
وی دلیل تغییر مدیر عامل شرکت گاز خودرو را تسریع در عمل به تعهدات عنوان کرد و ادامه داد: سیاست شرکت ملی گاز ترغیب بخش خصوصی برای حضور در ساخت جایگاه های CNG است و در این راستا تصمیم گرفته شده برای شهرهایی با جمعیت 200 هزار نفر به بالا تجهیزات مورد نیاز برای ساخت جایگاه های CNG به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
کسایی زاده از برگزاری مناقصه برای ساخت 500 جایگاه CNG توسط بخش داخلی و 300 جایگاه از سوی بخش خارجی خبر داد و اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال 1800 جایگاه وعده داده شده از سوی وزارت نفت به بهره برداری برسد.
وی خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم قیمت گاز برای بخش خصوصی تعدیل شود تا بازگشت سرمایه تسریع شود.
معاون وزیر نفت یاد آور شد: قیمت هر متر مکعب گاز CNG در حال حاضر 20 تومان است که بر اساس قانون، این میزان تا سقف 45 تومان افزایش می یابد.
به گفته کسایی زاده برای ساخت هر جایگاه CNG به متقاضیان حدود 500 میلیون تومان از سوی شرکت ملی گاز پرداخت می شود.
نظر شما